Dragă domn’e Cezar Paul-Bădescu, nu te pune nimeni să stai pe net, nu te pune nimeni să scrii articole pe net, nu te pune nimeni să îți faci conturi pe saituri care nu îți dau datele înapoi și mai ales nu te pune nimeni să nu le salvezi.

Internetul nu este o bibliotecă publică, ci este mai degrabă, un loc unde arunci chestii și găsești chestii. Chestii care pot fi copiate, stocate LA TINE.

Pentru un user normal (tu), care nu știe cu ce se mănâncă acest Internet, poate este mai greu, dar nu te oprește nimeni să salvezi manual o pagină (se face apasând simultan butoanele „Ctrl” și „s”, în caz că nu știai).

E normal, dacă trăiești în Romania, ca primele exemple care îți vin în cap să fie toate saiturile de 2 bani. Mai bine spus: pardon, saiturile de jurnalistică din Romania, care-și arată incompetența ori de cate ori schimbă ceva și modifică url-urile (adresa din bară) uitând însă să trimită vizitatorul la noul link.

În caz că te interesează motivul pentru care am scris „saituri de 2 bani”, atunci află că este în cinstea editorialiștilor/jurnaliștilor/lăbarilor din Romania care scriu presă, dar care paradoxal nu știu să caute și mai ales să facă „research” și să se documenteze.

The Archive Team se ocupă cu asta – au arhivat Geocities și mulțumită lor acum poți să downloadezi de pe net toți cei 641 GB. În concluzie, în loc să fabulezi dejecții irelevante pe Internet și să contribui la lista de articole care vor dispărea în curând, instalează și tu programul de la Archive Team și ajută-i să facă backup la Internet. Cel mai important, însă, documentează-te înainte să scrii pe teme despre care nu ai habar.

*cu I mare, da? E o mare diferență între „internet” și „Internet”.

Semnat: un utilizator anonim de internet.